بشر در طول تاریخ همواره در معرض بیماریهای گوناگونی قرار داشتهاست. از مهمترین عوامل این بیماریها، میتوان به میکروارگانیسمها اشاره کرد. باکتریها، ویروسها و قارچها از مهمترین گروههای میکروارگانیسمها هستند که در اکثر محیطها و به ویژه سطوح مختلف زندگی میکنندو میتوانند باعث بروز بیماریهای مختلف و خطرناک شوند. از این رو مبارزه با این عوامل و بهبود سطح بهداشت فردی و اجتماعی همواره در دستور کار افراد و سازمانهای مختلف بودهاست. از اواخر سال ۲۰۱۹ با توجه به همهگیری کووید۱۹، اهمیت مبارزه با عوامل بیماریزا دو چندان شدهاست. یکی از اصلیترین راه های انتقال کرونا، آلوده شدن سطوح از طریق فرد آلوده و سپس انتقال آن به افراد سالم است. بطور کلی بیماریهای میکروبی سالانه باعث مرگ ۳۰ الی ۵۰ میلیون نفر در سطح جهان میشوند. بنابراین مبارزه با میکروبها چه در زمان همهگیری و چه در زمان غیر، از اولویتهای بشر برای سلامت جوامع محسوب میشود.
نوک یک سوزن و تجمع باکتری ها( قطر مقطع مخروطی نوک سوزن حدود ۲/۰ میلیمتر)
تصویر بالا تصویر میکروسکوپی تهیه شده از نوک یک سوزن است که تجمع باکتری ها روی آن به خوبی قابل مشاهده است. باکتریها و ویروسها و به میزان کمتری قارچها توانایی زندهماندن روی هر سطحی را دارند. از این رو، اکثر لوازم فردی نظیر کلیدها، اسکناس و کارت بانکی، کیف، مدارک و اسناد و غیره مستعد میزبانی و انتقال میکروبها هستند. با توجه به این که افراد در طول روز بطور مداوم این اشیا را لمس میکنند و احتمال انتقال بیماری از طریق آنها افزایش مییابد و در صورت محدود کردن استفاده آنها زندگی مختل میشود، ما نیازمند وسیلهای هستیم تا در کوتاهترین زمان ممکن بیشترین ضدعفونی ممکن را روی اشیاء مذکور انجام دهد. در این صورت، میتوان از این وسیله در ادارات، مدارس و دانشگاهها، بانکها و هر محلی که انسان با اشیا سر و کار دارد استفاده کرد.
هدف ما ساخت یک جعبه ضدعفونی کننده بر پایه گاز ازن است. جعبه ضدعفونی کننده با ازن (Ozone box) متشکل از یک محفظه منزوی برای قرار دادن اشیاء، منبع گاز ازن و سیستم پخش آن و یک سیستم جمع آوری و یا دفع پسماند است. اشیاء و لوازم در درون محفظه قرار میگیرند و سپس گاز ازن توسط یک تولیدکننده ازن و یا یک منبع در فضای جعبه پخش میشود و در مدت زمان معین اشیاء ضدعفونی میشوند. این محفظه باید سهولت جابجایی و تعامل حداکثری با انسان را دارا باشد. باید این روش به نحوی به کار گرفته شود که کمترین آسیب را برای انسان و متقابلا سطوح اشیاء مورد استفاده داشته باشد.
فناوری گندزدایی و ضدعفونی با ازن، مدت هاست که برای تصفیه آب و هوا، ضدعفونی اجسام بزرگ و حتی سالن ها و غیره به کار میرود. ازن با خاصیت اکسندگی بسیار بالا در غلظت های کم نیز می تواند تمام میکروارگانیسم ها را از بین ببرد. منبع تولید ازن، گاز اکسیژن می باشد که ۲۹% جو کره زمین را تشکیل میدهد و به وفور در دسترس است. از این رو استفاده از فناوری ضدعفونی با ازن بسیار مناسب میباشد.
از طرفی ویژگی های یک ضدعفونی کننده خوب این است که: بر خلاف اکثر مواد ضدعفونی کننده سرطان زا نیست، در مقادیر مصرف خود خطری برای کاربر ندارد، بسیار قویتر و مطمئن تر از مواد مشابه خود عمل می کند و از لحاظ تولید و مواد اولیه قابل مصرف به لحاظ اقتصادی به صرفه است. همچنین گاز ازن به علت نیمه عمر پایین دارای پساب و آسیبهای زیست محیطی نمیباشد.
تیمها در این مسابقه باید ابتدا پیشنهادات خود را در قالب پورپوزالهای مسابقات فرصت و با الگوی طرح مفهومی محصول، برای دبیرخانه ارسال کنند. پس از بررسی پیشنهادات اولیه، پورپوزالهای برتر برای تکمیل پیشنهادات خود فراخوان شده و برای تیمهای برتر این مرحله شرایط ساخت نمونه اولیه فراهم میشود.
معیارهای ارزیابی محصول به شرح زیر است:
با توجه به کاربردهای این جعبه، از مشتریان این محصول میتوان به خانوارها، مدارس و دانشگاهها، کتابخانهها، ادارات و سازمانهای دولتی و در کل هر محلی که نیاز به ضدعفونی کردن اشیاء شخصی و اسناد وجود دارد نام برد.
دانشجویانی که در حوزههای مهندسی به ویژه در رشتههای مکانیک، برق و مهندسی پزشکی و دیگر رشتههای مرتبط با موضوع تحصیل و فعالیت میکنند میتوانند در حوزه ساخت جعبه ضد عفونیکننده پا به عرصه بگذارند.
ثبت نام:
۱۲ بهمن ۱۳۹۹ تا ۲۰ بهمن ۱۳۹۹
از ۱۲ ام بهمن تا ۱۵ بهمن ثبتنام زودهنگام
افتتاحیه:
۱۳ اسفند ۱۳۹۹
بصورت مجازی و برخط
تبیین موضوعات:
۱۴ اسفند ۱۳۹۹ تا ۲۰ اسفند ۱۳۹۹
در قالب محتوای ویدئویی و وبینارهای برخط
طراحی مفهومی
۱۶ اسفند ۱۳۹۹ تا ۲۷ فروردین ۱۴۰۰
در این زمان محتوای آموزشهای رایگان (محتوای موضوعی)در اختیار تیمها قرار میگیرد.
ارزیابی فاز اول
۲۸ فروردین ۱۴۰۰ تا ۳ اردیبهشت ۱۴۰۰
تیمها پس از اعلام نتایج اولیه، ۳ روز برای اعتراض مهلت دارند. (اعلام نتایج نهایی:۹/۲/۱۴۰۰)
طراحی اولیه
۴ اردیبهشت ۱۴۰۰ تا ۱۰ خرداد ۱۴۰۰
تیمها در این مرحله راهبر داشته و منتوری میشوند.
ارزیابی فاز دوم
۱۰ خرداد ۱۴۰۰ تا ۱۷ خرداد ۱۴۰۰
تیمها پس از اعلام نتایج اولیه، ۲ روز برای اعتراض مهلت دارند. (اعلام نتایج نهایی:۲۱/۳/۱۴۰۰)
ساخت محصول
۱ تیر ۱۴۰۰ تا ۳۱ شهریور ۱۴۰۰
تیمهای برتر در این فاز علاوه بر دریافت گرنت ساخت، راهبری نیز میشوند.
فاز سوم
تیمها پس از گذراندن دوره توانمندسازی در مناطق، در این فاز به تهیه نمونه اولیه محصول خود میپردازند. هر تیم در این مرحله هم برای تهیه محصول راهبری(منتوری) میشوند. لازم به ذکر است طی فرآیند ساخت، تیمها موظفاند به صورت دورهای گزارش عملکرد خود را به برگزارکننده در الگویی مشخص ارائه دهند.
اختتامیه
۲۸ مهر ۱۴۰۰ تا ۳۰ مهر ۱۴۰۰
نمونه ساخته شده توسط هر تیم که الزامات خواستهشده مسابقه را دارا باشد در این مرحله به سرمایهگذاران ارائه میشود. در قالب این رویداد که در محل برگزاری اختتامیه برگزار خواهدشد، برای تیمهای برتر متناسب با مذاکراتی که تیمها با سرمایهگذاران دارند، جذب سرمایه صورت میگیرد.
در این مرحله با معرفی تیمهای برتر و تقدیر از آنها مسابقه به پایان میرسد.
1. تمامی دانشجویان و فارغالتحصیلان رشتههای فنی و مهندسی، علوم پایه و علوم پزشکی که علاقهمند به موضوعات فرصتهای مختلف رویداد باشند میتوانند در رویداد ثبتنام نمایند.
2. ثبت نام در رویداد در قالب گروههای 2 تا 5 نفره انجام میشود.
3. ثبت نام تنها به صورت اینترنتی و از طریق وب سایت رویداد به نشانی www.oppevent.ir خواهد بود.
4. بعد از پایان ثبتنام در بازه زمانی مشخصی امکان اضافه کردن اعضا به تیم وجود دارد به شرط اینکه نفرات تیم از 5 نفر بیشتر نشوند.
5. همهی شرکت کنندگان در رویداد فقط میتوانند در یک گروه عضویت داشته باشند.
6. در زمان ثبتنام گروهها موظفند سرگروه و اسم گروه خود را نیز مشخص نمایند؛ سرگروه رابط بین برگزار کنندگان رویداد و سایر اعضای گروه میباشد.
7. پس از تکمیل ثبتنام در رویداد امکان عودت وجه ثبتنام وجود ندارد.
8. زمان بندی اعلام شده رویداد در صورت صلاح دید کادر داوری و برگزاری ممکن است دستخوش تغییر شود که در این صورت به اطلاع تمام شرکت کنندگان خواهد رسید.
9. رویداد طی فاز های مختلف برگزار میشود و تیمهایی که در هر فاز امتیاز لازم را کسب کرده باشند به فاز بعدی راه پیدا خواهند کرد.
10. قضاوت هر فاز بر عهده کمیته داوری است که توسط تیم برگزاری رویداد معرفی خواهند شد.
11. فرصت اعتراض به نتایج برای همه تیمها در نظر گرفته میشود اما در معیار های داوری که از ابتدا در دفترچه راهنمای هر یک از فرصتهای رویداد اعلام میشوند تغییری ایجاد نخواهد شد.
12. طرح هایی که توسط گروهها در هر فاز ارائه میشوند باید تابع قوانین و معیارها و خواستههای تعریف شده از جانب تیم برگزارکننده رویداد باشند؛ بدیهی است طرحها و ایدههای ناقض قوانین با صلاح دید کمیته داوری از ادامه رویداد حذف خواهند شد.
13. تعیین تیمهای برتر توسط کمیته داوری رویداد صورت خواهد گرفت و جوایز نقدی و غیر نقدی که از جانب برگزار کننده اعلام شده است به تیم های برتر اعطا خواهد شد.
14. جوایز غیر نقدی که برای تیم های برتر در نظر گرفته شده نظیر شتابدهی تا ایجاد شرکت دانش بنیان و یا ارتباط با صنعت توسط تیم رویداد انجام خواهد شد اما دستیابی به نتیجه مطلوب در گرو تلاش و پشتکار تیمها است.
15. مالکیت ایدهها و طرحهایی که توسط تیمها ارائه شده است در اختیار خود تیمها میباشد.
16. در هر محور رویداد تیمهایی که به فاز ساخت محصول نمونه راه پیدا میکنند در ازای تعهد به ساخت محصول از تیم برگزاری کمک هزینه مالی متناسب با هزینه های ساخت طرح خود و همچنین سایر امکانات مورد نیاز را دریافت خواهند کرد. به عبارتی تیمهای برتر در این فاز به عنوان هستههای فناور شتابدهنده کاشف طوبی فرایندهای ساخت را دنبال خواهند کرد.
17. عمده مراحل رویداد به صورت مجازی برگزار خواهد شد اما برای تیمهایی که به کارگاههای حضوری دعوت میشوند امکانات اسکان نیز در نظر گرفته میشود.
18. ثبت نام در رویداد به معنای پذیرش تمام قوانین مسابقه و داوریها توسط گروههای شرکت کننده میباشد.
19. تمامی افراد شرکت کننده باید به موازین شرعی و اخلاق حرفهای پایبنده بوده و حافظ اعتبار و احترام گروه خود و سایر گروههای شرکت کننده باشند.
تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به شرکت کاشف میباشد.