فرصت، رویدادی مسابقهای با تمرکز بر نیازها و مسائل کشور است که به توانمندسازی اجتماع نخبگان مبتنی بر مهارتهای لازم، جهت ایجاد کسب و کار به صورت مسئله محور میپردازد.
رویداد ملی فرصت در ۵ حوزه مختلف برگزار میشود که در هر حوزه تمرکز بر روی یک یا دو موضوع مشخص می باشد:
۱) کشاورزی نوین: دانشجویان شرکتکننده باید گلدان هیدروپونیک را طراحی کنند که قابلیت کشت گیاهان مورد استفادهی خانوار را داشته باشد و علاوه بر این قابلیت کنترل، مدیریت و مانیتورکردن گلدان توسط نرمافزار وجود داشته باشد.
۲) لوازم خانگی: این ایده اینگونه مطرح میشود که میتوان دستگاهی را در ابعاد کوچک برای لوازم خانگی رومیزی، طراحی و تولید کرد که با قراردادن سیبزمینی پوستکنده در آن، در کمترین زمان و با کمترین میزان روغن، چیپس با کیفیت و با ماندگاری بالا تحویل میدهد.
۳) صنعت دریایی: هدف این ایده، طراحی قفسهای سازگار با محیط آبی ایران و ساخت تجهیزات کلیدی مرتبط است، به طوری که پاسخی برای چالشهای کلیدی پرورش ماهی در قفس دریایی را داشته باشد.
۴) سلامت و تجهیزات پزشکی: جعبه ضدعفونی کننده با ازن (Ozone box) یک وسیلهای است که در کوتاهترین زمان ممکن، بیشترین ضدعفونی ممکن را انجام میدهد. این محفظه باید سهولت جابجایی و تعامل حداکثری با انسان را دارا باشد.
۵) اتوماسیون صنعتی: در این ایده تیمها با بررسی دستگاههای قدیمی، انتخاب و تعیین مکانیزمها، انتخاب و سایز کردن موتورها، جانمایی تجهیزات مورد نیاز، سیستم پردازش و کنترل مرکزی و کدنویسی متناسب و … به طراحی و اجرای اتوماسیون دستگاه انتخابی خود و تبدیل آن به دستگاه CNC میپردازند.
برای کسب اطلاعات تکمیلی در مورد هر موضوع میتوانید به صفحه مربوط به هر حوزه در سایت مراجعه کنید.
شرکت کاشف طوبی با همکاری بنیاد ملی نخبگان در قالب طرح شهید بابایی برگزارکننده این رویداد میباشد اما لازم به ذکر است که در حوزه های مختلف برگزاری رویداد، حامیان تخصصی نیز، تیم برگزاری رویداد را همراهی میکنند.
شرکت کنندگان رویداد فرصت با قرار گرفتن در یک موقعیت و مواجه با یک مسئله، تلاش میکنند دانش، مهارت و دیگر منابع لازم برای حل مسئله را به دست آورند. در این حالت، یادگیری همراه با هدف و انگیزه خواهد بود و شرکت کننده در زمان نه چندان طولانی بازخورد آن چه را یادگرفته دریافت میکند.
در کنار جنبه های آموزشی رویداد جوایز و امتیازاتی که برای تیمهای برتر در نظر گرفته شده، نظیر شتابدهی برای راهاندازی یک کسب وکار دانش بنیان و حمایت از آنها تا ایجاد اشتغال سودمند و پایدار، تسهیل ارتباط بین جامعه نخبگان با صنعت از طریق معرفی تیمهای توانمند جهت حل مسائل فناورانه کشور، آشنایی با نیازهای بازار و صنعت و توانمندسازی تیمها برای ایجاد کسب و کار حول فرصت های نوآورانه جامعه و … میتواند مشوق شما جهت شرکت در این رویداد باشد.
- تجاریسازی حداقل ۱۰۰ میلیون برای هر ۵ تیم برتر رویداد ملی فرصت.
- امتیاز نخبگی برای برگزیدگان مرحله طراحی اولیه و ساخت.
- اعطای مدرک فنی حرفه ای.
- استقرار تیمهای برگزیده هر مرحله در مراکز رشد تحت نظارت وزارت علوم و پارکهای علم و فناوری کلکشور
- مجوز حضور در رویدادها از جمله: رویداد های چالش ستاد نانو، رویدادهای اتاق بازرگانی و …
- معرفی شرکت کنندگان و تیمهای برگزیده به شرکتهای دانشبنیان در مرحله ساخت اولیه
ثبتنام به صورت گروهی انجام می شود؛ اما اگر هم اکنون امکان تشکیل تیم را ندارید، نگران نباشید چرا که در مراحل بعدی نیز امکان اضافه کردن افراد به تیم را خواهید داشت.برای ثبت نام، با مراجعه به وبسایت رویداد به نشانی www.oppevent.ir میتوانید در گروههای ۲ تا ۵ نفره ثبتنام نمایید.
هزینه ثبتنام (تا ۱۰ اسفندماه)، برای هر گروه ۲ تا ۵ نفره، ششصد و هفتاد هزار تومان می باشد.
همچنین میتوانید از کدهای تخفیفی که در شبکههای اجتماعی رویداد و یا سایر راه های ارتباطی، در اختیار مخاطبان قرار میگیرد نیز استفاده کنید.
گروهها میتوانند بسته به علاقه و توانمندی که در خودشان میبینند، در حوزههای مختلف رویداد ثبتنام و فعالیت نمایند؛ اما از آنجایی که موفقیت در هر حوزه نیازمند تلاش و پیگیری اعضای گروه دارد، شاید این کار منجر به عدم دستیابی به نتیجه مطلوب و مورد نظر گروه گردد.
با توجه به شرایط ناشی از شیوع ویروس کرونا، کلیه مراحل ابتدایی رویداد در تمامی فرصتها به صورت مجازی برگزار خواهد شد؛ اما برای گروههای برتر در فازهای پایانی، یک مرحلهی حضوری یک هفتهای نیز در نظر گرفته شده است که طی آن تیمها ضمن ورکشاپ تیمی، دوره تیمسازی و توانمندسازی را میگذرانند؛ که محل برگزاری آن بسته به فرصتها و حوزههای آن متفاوت است. (امکانات اسکان گروههای دعوت شده به این مرحله توسط تیم برگزاری فراهم خواهد شد.)
با توجه به گستردگی موضوعات رویداد و تمایل به استفاده از ظرفیتهای بومی و صنعتی مناطق مختلف کشورمان، برای هر فرصت یک قطب انتخاب شده است:
۱: کشاورزی نوین: یزد
۲: لوازم خانگی: اصفهان
۳: صنعت دریایی: مازندران
۴: سلامت و تجهیزات پزشکی: سمنان
۵: اتوماسیون صنعتی: مرکزی
مجددا لازم به ذکر است، تنها مراحل پایانی، که نیازمند گردهمایی تیمهای برتر است، در این مناطق برگزار خواهد شد و سایر مراحل به صورت مجازی خواهد بود
مدتزمان برگزاری رویداد از افتتاحیه تا اختتامیه، در حدود ۳۰ هفته برنامه ریزی شده است؛ از طرفی لازم به ذکر است که عمدهی این زمان، مربوط به فرآیند ساخت محصول اولیه میباشد که صرفا تیمهای برتر با آن درگیر خواهند شد و برای سایر تیمهای شرکت کننده، رویداد بین ۴ تا ۱۰ هفته زمان بر خواهد برد.
افتتاحیه رسمی رویداد در ۱۸ ام اسفند ماه برگزار خواهد شد همچنین میتوانید برای اطلاع دقیق از زمان و شرایط برگزاری افتتاحیه، سایت و فضای مجازی رویداد را دنبال کنید.
از آنجایی که رویداد طی فازهای مختلفی برگزار میشود، و در هر فاز خواستههای مشخصی از گروههای شرکتکننده دارد تلاش تیم برگزاری بر این است که طی هر فاز، محتوای متناسب و کارآمدی را در اختیار شرکتکنندگان قرار دهد؛ جهت اطلاع از کم و کیف این آموزشها میتوانید به دفترچه راهنمای مربوط به هر فرصت که در وب سایت رویداد قابل دسترسی است مراجعه کنید.
تمام محتوا های آموزشی در صفحه کاربری مربوط به هر گروه که بعد از ثبتنام در اختیار تیمها قرار میگیرد قابل دسترسی خواهد بود.
برای شرکت در رویداد نیاز به مهارت و توانایی خاصی ندارید در واقع در طی دوره شما مهارتهای لازم برای دستیابی به یک محصول مطلوب را کسب خواهید کرد بخصوص که بعد از طی مراحل اولیه برای هر گروه یک منتور توانمند تعیین میشود و می توانید ابهامات خود را از آن طریق برطرف نمایید.
مهم ترین پارامتر برای شرکتی موفق در رویداد، علاقه به موضوع و پشتکار جهت دستیابی به نتیجه مطلوب می باشد از این رو تمامی دانشجویان و فارغالتحصیلان رشتههای فنی و مهندسی، علوم پایه و علوم پزشکی که علاقهمند به موضوعات مختلف رویداد باشند، میتوانند در رویداد شرکت کنند اما از طرفی دیگر اگر اعضای گروه خود را به گونه ای انتخاب کنید که از رشته های متفاوت اما مرتبط با موضوع باشد امکان موفقیت شما بالاتر خواهد بود.
رویداد ملی فرصت طی ۳ فاز انجام میشود و گروههایی که طی هر فاز امتیاز لازم را کسب کنند واجد شرایط لازم برای ورود به فاز بعدی خواهند بود؛ به طور مختصر فاز اول طراحی مفهومی، فاز دوم طراحی اولیه و فاز سوم ساخت محصول خواهد بود. جهت اطلاع دقیق از معیارهای قضاوت طرحها و شیوه نمرهدهی میتوانید به دفترچه راهنمای هر موضوع مراجعه نمایید.
در هر مرحله، ۳ تیم به فاز ساخت راه پیدا میکنند؛ برگزار کنندگان رویداد علاوه بر تامین فضای مناسب کارگروهی مورد نیاز هر تیم، کمک هزینه مالی نیز در اختیار تیمها برای ساخت محصول قرار خواهند داد.
تمامی اعضای تیمهای برتر که طرحهای شایستهای را در رویداد ارائه کرده باشند سزاوار دریافت امتیاز نخبگی خواهند بود و به بنیاد معرفی خواهند شد و متناسب با دستورالعملهای بنیاد ملی نخبگان امتیاز نخبگی به آنها تعلق خواهد گرفت.
از آنجایی که رویداد در فازهای مختلف برگزار میشود و برای ارائه گزارش هر فاز یک محدودیت زمانی مشخص شده است و تنها گروههایی که امتیاز لازم را کسب کرده باشند وارد فاز بعدی رویداد میشوند، گروهها تنها به شرطی میتوانند محور ثبتنامی خود را تغییر دهند که گزارشهای مربوطه را در زمان مشخص ارائه کرده باشند.