سامانه فرصت

جزئیات رویداد

برگزار کننده

شرکت کاشف

تلفن تماس

اشتراک گذاری

راهکارهای حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات

فناوری اطلاعات (IT) حوزه ای پویا و چند وجهی است که حول محور استفاده از رایانه، شبکه، نرم افزار و سیستم های الکترونیکی برای ذخیره، پردازش، انتقال و بازیابی اطلاعات می چرخد. طیف وسیعی از فناوری‎‌ها و کاربردها را در بر می گیرد و تقریباً بر هر جنبه ای از زندگی مدرن تأثیر می گذارد. از ارتباطات و عملیات تجاری گرفته تا آموزش، مراقبت‎‌های بهداشتی و سرگرمی تأثیر فناوری اطلاعات فراگیر و دگرگون کننده است.
فناوری اطلاعات فقط یک ابزار یا صنعت نیست. این یک نیروی دگرگون کننده است که نحوه زندگی، کار و تعامل ما را شکل می دهد. اهمیت آن در توانایی آن برای پیشبرد اهداف، تقویت ارتباطات، و توانمندسازی افراد و سازمان ها برای حرکت و پیشرفت در دنیای دیجیتالی نهفته است. همانطور که به جلو می رویم، نقش فناوری اطلاعات حتی یکپارچه تر می شود و بر تمام جنبه‌‎های زندگی روزمره ما تأثیر می گذارد و مسیر پیشرفت بشر را شکل می‌دهد.

هوش مصنوعی

هوش مصنوعی (AI) یکی از حوزه‎های فناوری اطلاعات است و بر ایجاد سیستم‌هایی متمرکز است که قادر به انجام وظایفی هستند که معمولاً به هوش انسانی نیاز دارند. این وظایف شامل حل مسئله، یادگیری، برنامه ریزی، تشخیص گفتار و تصمیم گیری است. هدف هوش مصنوعی توسعه ماشین‌هایی است که می‌توانند عملکردهای شناختی را تقلید کنند و در طول زمان بدون برنامه‌نویسی صریح، سازگار شوند و بهبود یابند.
یکی از زمینه‌های مرتبط با هوش مصنوعی ، تولید محتوای رسانه ای (صوت،فیلم یا عکس) به کمک هوش مصنوعی است، مانند تبدیل متن یا نوشته به موارد گقته شده. که در سال های اخیر با پیشرفت قابل توجه هوش مصنوعی، مورد توجه بالایی قرار گرفته است.

شبکه ها و مدیریت شبکه

شبکه مجموعه ای از دستگاه‎ های به هم پیوسته مانند رایانه‎ ها، سرورها و سایر سخت افزارها است که برای به اشتراک گذاشتن منابع و اطلاعات با یکدیگر ارتباط برقرار می کنند. شبکه‏‌ها می‌توانند محلی باشند، مانند شبکه خانگی یا اداری، یا جهانی مانند اینترنت. مدیریت شبکه شامل مدیریت، نظارت و بهینه سازی این سیستم‏‌های به هم پیوسته برای اطمینان از ارتباطات کارآمد، اشتراک منابع و قابلیت اطمینان کلی است. نقش شبکه‌ها در فناوری اطلاعات اساسی است و بر نحوه دسترسی، اشتراک‌ گذاری و پردازش داده‌ها در محیط‌های مختلف فناوری تأثیر می‌گذارد.

پردازش تصویر و ویدئو

پردازش ویدئو و تصویر شامل دستکاری، بهبود و تجزیه و تحلیل داده های بصری است. در پردازش تصویر، الگوریتم ها برای انجام کارهایی مانند فیلتر کردن، تقسیم بندی و استخراج ویژگی ها بر روی تصاویر اعمال می شوند. پردازش ویدئو این تکنیک‎‌ها را به دنباله هایی از تصاویر که معمولا به عنوان فریم‌‎های ویدئویی شناخته می شوند، گسترش می دهد. این زمینه‎‌ها نقش مهمی در بینایی کامپیوتر، برنامه های کاربردی چند رسانه ای و صنایع مختلف دارند.
امروزه با توجه به افزایش فراوان دوربین‌های نظارتی و مداربسته و عدم توانایی نظارت دائم بر تصاویر این دوربین‌ها توسط نیروی انسانی ، پردازش تصاویر و فیلم‌های این دوربین‎‌ها و استخراج اطلاعات مدنظر از آنها جایگاه ویژه ای پیدا میکند و بهبود در این زمینه باعث افزایش بهره وری در این حوزه می‌شود.

سیستم های اطلاعات جغرافیایی(GIS)

سیستم‌های اطلاعات جغرافیایی (GIS) حوزه‌ای است که شامل جمع‌آوری، تجزیه و تحلیل، تفسیر، و تولید نقشه‌ها یا سایر دیجیتالی‌سازی‌ها بر اساس داده‌های مکانی یا توپوگرافی است. GIS در صنایع مختلف از جمله برنامه ریزی شهری، مدیریت محیط زیست و حمل و نقل استفاده می شود.
GIS یک سیستم یا فناوری مبتنی بر رایانه است. این امر نقش رایانه‌‎ها را در پردازش و مدیریت اطلاعات جغرافیایی برجسته می کند. از طرفی GIS فقط نمایش نقشه‎‌ها نیست، بلکه شامل تهیه، مدیریت و تجزیه و تحلیل داده ها در یک زمینه فضایی است. همچنین GIS داده‌های مکانی را با داده‌های ویژگی مرتبط می‌کند. این ادغام یک جنبه اصلی ازعملکرد GIS است.با توجه به اینکه GIS فقط تجسم داده‌ها روی نقشه‌ها نیست، بلکه شامل توابع تحلیلی نیز می‌شود. می توان از آن برای تجزیه و تحلیل و استخراج پیش بینی از داده های مکانی استفاده کرد.
سه جزء اصلی سیستم‌های اطلاعات جغرافیایی عبارتند از داده ها، سخت افزار و نرم افزار

نقشه برداری جغرافیایی

نقشه برداری جغرافیایی فرآیند نمایش سطح زمین یا یک منطقه خاص در یک صفحه دو بعدی یا سه بعدی است که معمولاً از نقشه‎ ها یا فناوری های نقشه برداری دیجیتال استفاده می‌کند. این شامل جمع آوری، تجزیه و تحلیل و تجسم داده‎های مکانی برای درک الگوها، روابط و روندها در دنیای فیزیکی است. نقشه برداری جغرافیایی جزء اساسی در زمینه‎ های مختلف از جمله جغرافیا، زمین شناسی، علوم محیطی، برنامه ریزی شهری و بسیاری دیگر است.
سیستم‌های اطلاعات جغرافیایی (GIS) و نقشه‌برداری جغرافیایی از نزدیک درهم تنیده شده‌اند و نقشه‌برداری جغرافیایی به عنوان یک جزء اساسی در چارچوب GIS عمل می‌کند.
فایل‌های مدل دیجیتال ارتفاع (DEM) ابزار مهمی در این زمینه هستند. DEM ها نمایش‌های دیجیتالی از سطح زمین هستند که با استفاده از داده ‎های منابع مختلف از جمله نقشه‎ های توپوگرافی، لیدار با وضوح بالا و داده های IfSAR ایجاد می شوند. انها یک مجموعه داده شبکه ای هستند که در آن هر سلول حاوی اطلاعات ارتفاعی است که نشان دهنده ارتفاع زمین در آن مکان است. DEM ها برای ایجاد مدل‌های سه بعدی از سطح زمین استفاده می شوند که می توانند برای اهداف مختلفی مانند مدل سازی سیل، برنامه ریزی کاربری زمین و نظارت بر محیط زیست مورد استفاده قرار گیرند. DEM ها اغلب در سیستم های اطلاعات جغرافیایی (GIS) استفاده می شوند و رایج‌ترین پایه برای نقشه‌های تولید شده به صورت دیجیتالی هستند.

تعریف مسئله

مسائل و چالش‌های این رویداد شامل 19 مسئله هست که عبارت اند از :
1) تحلیل سه بعدی با استفاده از فایل‌های DEM
2) اتوماتیک ‌سازی پروسه build
3) تبدیل DEM به Terrain
4) خواندن و نوشتن فایل های ECW
5) کار با فایل‌های DEM
6) تبدیل تصویر TIFF به Tile set دو بعدی با استفاده از GDAL
7) ذخیره ارتفاعات به صورت DEM
8) راه اندازی Cluster آفلاین Kubernetes
9) ماژول تشخیص پلاک خودور با قابلیت اضافه شدن در سامانه های پردازش تصویر
10) برقراری تماس تلفنی با استفاده از SIP و WebRTC
11) تهیه نسخه اجرایی نرم افزار متن باز World Wind
12) یکسو ساز نرم افزاری
13) شبیه سازی مکالمه افراد به کمک هوش مصنوعی
14) پیاده سازی ماژول ردگیری(Tracking)
15) طراحی ماژول تشخیص حرکت
16) طراحی ماژول تشخیص اشیا و انسان
17) طراحی ماژول تشخیص اشیا به جا مانده
18) پیاده سازی سرویس استریمر و ذخیره ساز
19) پیاده سازی قابلیت افزودن دستگاه سخت افزاری NVR و DVR با برند های مختلف

تخصص مورد نیاز

افراد محصل در حوزه‌های مهندسی کامپیوتر،علوم کامپیوتر،ریاضی،مخابرات ،IT و تمام علاقمندان به حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات با رشته‌های متفاوت میتوانند در رویداد پیش رو شرکت کنند.

زمان بندی

مهلت ارسال طرح تا 15 اسفند ماه

روند ارزیابی طرح‌ها و ایده‌ها

1) غربالگری اولیه توسط کارشناسان 2) ارزیابی و ارائه حضوری در حضور کارشناسان

جوایز رویداد

به نفرات و طرح‌های برتر شرکت کننده در رویداد علاوه بر کمک به تکمیل طرح و ایده شان، جوایز و تسهیلات زیر ارائه می‌شود:
1) 2 الی 6 ماه کسری خدمت سربازی
2) گذراندن باقی مانده خدمت سربازی خود را (با احتساب کسری خدمت گفته شده در بند قبل ) به صورت امریه در حوزه مرتبط با رویداد
3) امکان استخدام افراد در صورت تمایل در حوزه‌های مرتبط با موضوع برگزاری رویداد

جزئیات رویداد

برگزار کننده

شرکت کاشف

تلفن تماس

اشتراک گذاری